Siri håller på att bli vänligare med dina andra appar

Med lanseringen av iOS 10 förra året gav Apple tredjepartsapputvecklare möjlighet att lägga till Siri-integration för första gången, men möjligheten var begränsad till appar i vissa kategorier. Med iOS 11 ser den begränsningen sannolikt ut att lyftas.

Som rapporterats av Reuters kommer Apple att öppna Siri för fler kategorier av appar, men du borde inte förvänta dig att tusentals extrakommandon plötsligt blir tillgängliga, i Amazon Echo-stil – Apple vill fortfarande ha kontroll över processen , Säger rapporten.

För närvarande kan appar som är inriktade på meddelanden, foton, betalningar, fitness och bilunderhållning ställas in med Siri, men det är inte klart vilka ytterligare kategorier som kommer att läggas till. Vi borde höra nyheterna officiellt på Apples årliga WWDC-utvecklarkonferens som börjar på måndag.

Siri vs Google vs Alexa

Apple avslöjar vanligtvis sina planer för nästa version av iOS vid WWDC, så vi borde höra mycket mer om framtida mobila operativsystem förutom förbättringar till Siri. Nyare rykten föreslår att Apple kommer att ha en fristående Siri-högtalare.

Självklart kommer Apple att vara uppmärksam på och känna pressen från det arbete som dess rivaler gör med sina egna digitala assistantappar. Vid Google I / O förra månaden var tyngdpunkten väsentligt på sätt som Google skulle förbättra AI som fungerar bakom kulisserna i produkter som Google Assistant och Google Home.

Under tiden har Amazon Echo varit en olycklig framgång, tack delvis till tusentals olika appar och integrationer som användare kan komma åt via Alexa-assistenten. När Apple uppdaterar iOS senare i år kommer Siri förmodligen att ha några fler integreringar.