Microsoft Planner-appen för Office 365-abonnenter kommer till iPhone

Microsoft Planner-appen för Office 365-abonnenter kommer till iPhone

Microsoft lanserar en ny uppgiftshanteringsapp för iPhone idag kallad Planner. Tidigare tillgängligt som en webapp och fungerar som plannerare för behöriga Office 365 med konton för att organisera uppgifter visuellt.
Planner för iOS matchar inte helt funktionaliteten med webbappan, men trots det lovar Microsoft redan stöd för att skapa den nya planer med push-meddelanden och Intune-integration under de kommande månaderna enligt deras Office-bloggen.

Microsoft säger att de skapade Planner för iOS som ett svar från användarreaktion efter att ha introducerat webbappslösningen.
Microsoft Planner för iPhone finns redan nu gratis på App Store. Planner är också tillgänglig för Android från och med idag. Kvalificerade Office 365-konton inkluderar Enterprise E1-E5, Business Essentials, Business Premium och Education abonnemangsplaner.

Microsoft introducerade också nyligen den första förhandsgranskningsversionen av sin kommande Wunderlist-ersättare som heter To-Do med en iPhone-version och lovade att inom tid ska apparna finnas även för Mac och iPad-versioner.