IPhone X-utgivningsdatum på spåret, men lagret kan begränsas

iPhone X

Rykten om begränsat lager för Apples specialutgåva iPhone X kan vara sant trots allt – men det verkar att problemet inte kommer att hålla länge.

Nästa iPhone, som kommer att presenteras på 10-årsdagen sedan Apple började sälja smartphones, har blivit omtalad i rykten om förseningar. Så produktiv har anklagelserna varit att Apples vd Tim Cook kände behovet av att försäkra investerare att allt var på spår under företagets senaste inkomster.

Teorin är att Apple kommer att ha lite lager redo för den nya telefonen – tippad som iPhone X – tillgänglig för lanseringen i september, men att utbudet kommer att begränsas initialt.

Att stödja det förslaget är en ny rapport från analytiker hos BlueFin Research Partners, som hävdar att Apple kommer att börja producera den nya telefonen mycket långsamt nästa månad, dvs september. Det hävdas att det då kommer att bli en ”massiv” produktionsökning under fjärde kvartalet, det är i början av oktober.

Samtidigt är det förväntat att iPhone redan kommer att finnas till försäljning vid denna punkt, vilket innebär att vissa kunder kan vänta på leverans. Denna fråga kan höjas av det faktum att stora förändringar som förmodligen kommer med iPhone X sannolikt kommer att skapa stor efterfråga.

Det är därför analytikerna John Donovan och Steve Mullane föreslår att ”bygga planer för balansen 2017 och för 2018 kommer vara på rekordnivåer”:

”Det är klart för oss att Apple räknar med att öka och uppgradera till nya iPhone”

Apple förväntas introducera ett antal stora förändringar med iPhone X, inklusive debutering av en ”all-screen” -design och borttagning av Home knappen och Touch ID-fingeravtryckssensorn också för att bättre kunna konkurrera med rivaler som erbjuder mer futuristiska mönster till exempel Samsung Galaxy S8 och LG G6.

Tyvärr får vi inte veta någonting förrän tills Apple gör ett officiellt tillkännagivande. Innan dess, ta alla läckor med en nypa salt.