Förläng livslängden på din smartphone

Mobiltelefon kan vara dyrt, så det är klokt att ta väl hand om den du har så att du inte behöver spendera pengar på en ny tills det är absolut nödvändigt. För att förlänga livslängden på din mobiltelefon och spara lite pengar har vi sammanställt några tips till dig:

Radera det du inte behöver

Om telefonen börjar lagga eller blir långsam kan du frestas att köpa en ny. Men innan du gör det, försök att bli av med saker som du inte längre behöver på telefonen och se om det förbättrar dess prestanda. Radera alla program du inte längre använder och gå igenom tusentals bilder och videoklipp i ditt bibliotek för att ta bort de du inte vill spara. Denna lilla trick kan hjälpa dig att förbättra telefonen så att du inte behöver spendera pengar på en ny telefon.

Använd ett skärmskydd

Många köper en ny smartphone på grund av en sprucken skärm eftersom det är omöjligt att använda telefonen i vissa fall. En sprucken skärm förkortar avsevärt livslängden på din telefon så vad kan du göra för att förhindra att det händer? Använd ett skärmskydd. Det finns flera typer av skärmskydd för att välja mellan, t.ex plast, härdat glas o.s.v. Vissa har bättre kvalitet än andra, så ha detta i åtanke när du köper ett skydd för din telefon.

Köp ett bra mobilskal

En skärmskydd skyddar inte någon del av telefonen förutom skärmen, så om du vill undvika skador orsakade av fall och slag, är det också viktigt att investera i en hållbar skal anpassad för din telefon. Mobilskal tillverkas i många olika material, men dom mest vanliga är de som gjorts av mjukplast, hårdplast, eller silikon. Av dessa tre, erbjuder mjukplast minst skydd, men de är lätta att rengöra och finns i en mängd olika roliga färger och mönster. Hybrid skal, som har en hård plast exteriör och mjukplast interiör, är den mest hållbara av dom tre. Om du letar efter maximalt skydd, välj en hybrid skal för din telefon.
Var noga med att köpa ett skal som är avsedd för just din typ av telefon. Ett skal måste passa telefonen väl för att skydda den från skador, så om du har en iPhone 6, ska du inte köpa ett skal utformad för att passa en iPhone 5 eller iPhone 7. Nu när du har ett bra mobilskal kan du förlänga livslängden på din telefon genom att hålla den skyddad i alla lägen. För mobilskal rekommenderar vi online butiken Skalsidan.se, förutom att dom erbjuder låga priser på mobiltillbehör är frakten också gratis.

Laddnings vanor

Många människor väljer att köpa en ny smartphone när batteriet i sin mobiltelefon blir problematiskt. T.ex. Många köper en ny telefon om deras nuvarande batteri inte håller en laddning tillräckligt länge eller tar för lång tid att ladda. Detta är ett giltigt skäl för att köpa en ny telefon trots allt, men det finns sätt att förhindra att batteriet blir ett problem.
När börjar du ladda din telefon? Om du väntar tills batteriet är under 20%, då har du väntat för länge. Det är bäst att ansluta telefonen för laddning när det är runt 70-75% laddat. Genom att vänta tills telefonen har en låg batteri nivå, påverkas telefonens förmåga att hålla laddningen. Det uppskattas att om du alltid väntar tills batteriet dör, kommer din mobiltelefon endast arbeta vid sin fulla potential för 500 laddningar. Men om du får för vana att ladda telefonen när det är runt 70-75% laddat, kan du förlänga denna till 2500 laddningar.
Du kan också förbättra batteriet genom att göra några justeringar på dina inställningar. Justera ljusstyrkan på skärmen så batteriet inte behöver använda så mycket kraft för att lysa upp telefonens skärm. Kontrollera också att se vilka appar som körs i bakgrunden. Se till att du endast tillåter appar köras endast när du vill använda appen, annars kan dessa program tömma batteriet även när du inte använder dem.
Om du följt dessa tips och har fortfarande problem med batteritiden, försök att ersätta bara batteriet innan du ger dig ut för att köpa helt ny telefon.