Apple lyckades på tisdag att förhindra den kinesiska smartphone tillverkaren Xiaomi från att registrera sin ”Mi Pad” surfplatta som ett EU varumärke eftersom namnet var för lik Apples iPad.
Europeiska unionens näst högsta domstol hävdade att Mi Pad ska inte registreras som ett varumärke eftersom konsumenterna sannolikt skulle vara förvirrade av namnets likhet. Xiaomys Mi Pad och Apples iPad är båda tablettdatorer / surfplattor.

Xiaomi ansökte 2014 med EU: s immateriella byrå (EUIPO) för att registrera Mi Pad som ett EU-varumärke.
Apple lämnade därefter ett klagomål som EUIPO upprätthöll 2016 på grund av att konsumenterna skulle tro att Mi Pad var en variant på Apples iPad-varumärke.

Domstolen kom överens med EUIPO: s beslut och sade att engelsktalande konsumenter troligtvis skulle förstå prefixet ”mi” som ”min” och därmed uttala ”Mi” och ”iPad” på samma sätt.
Xiaomi kan komma att överklaga beslutet vid EU: s högsta domstol, Europeiska unionens domstol.

Franska webbplatsen iPhoneSoft citerar en källa som arbetar i Cupertino för att hävda att Apple överväger en iPhone 6c för att ersätta den misslyckade iPhone 5c, en rapport som är sannolikt baserat på ett missförstånd …
Rapporten säger att Apple överväger en 6c som en ny instegs telefon tillsammans med iPhone 7 och iPhone 8.
iPhone 5c rapporterades att det var en flop när den lanserades och att Apple redan har en ersättningstelefon iPhone SE.

iPhone 5c kom aldrig upp i listan för mest sålda telefon och sedan försvann utan spår, samtidigt sålde iPhone SE bra och toppade kundnöjdhetsbetygen. Den lyckades hos dom som föredrar en mer kompakt telefon och som den klassiska designen.

Apple började göra SE i Indien tidigare i år och introducerade också en ny lagringsnivå, troligen som en följd av framgången med att sälja till de som drogs till enheten för sin storlek i stället för priset.

Men rapporter för ett uppdaterat SE hittills har varit luddigt. I en läsarundersökning skulle ungefär 54% av kunderna vara intresserad av en ny modell. Det här är förstås inte en vetenskaplig undersökning iPhone SE berättelser klickas mest av dem som är intresserade av modellen, men reflekterar entusiasm bland befintliga ägare också.

Så nej, det kommer inte att bli en iPhone 6c, men det kommer nästan säkert att bli en ny iPhone SE någon gång nästa år.

iPhone SE

Vi hörde först om en ny iPhone SE modell i augusti, och en ny rapport idag bäkreftade detta. Märkning av den iPhone SE 2, den kinesiska rapporten föreslår att den kommer att tillverkas exklusivt av Wistron i Indien.
Rapporten har inga släpper inte några fler detaljer om den ryktade enheten utöver att en lansering kommer första kvartalet. Detta skulle överensstämma med den ursprungliga modellen, som gick till försäljning i mars 2016.

Även om den främst är avsedd som en budget mobil och Apple väljer att tillverka den i Indien, har SE också funnit en nisch bland de som har råd med de större modellerna, men föredrar den lätta och klassiska utformningen av den 4-tums enheten.

Den tidigare rapporten föreslog en ganska blygsam uppdatering, med en snabbare chip, möjligen genom en uppgradering till A10-chipet som används i iPhone 7.

Vi har sett mer än ett utförande som illustrerar en ganska mer optimistisk syn på en iPhone X skärm, men det har tyvärr inte rapporterats om sådana nya planer. En sådan telefon skulle vara en utmaning för enhetens roll som en billig telefon och en ultraportabel enhet, även om tanken visade sig populär i en läsarundersökning.

Apple har släppt watchOS 4.2 för Apple Watch. Den senaste mjukvaruuppdateringen är tillgänglig för alla Apple Watch modeller och inkluderar support för Apple Pay Cash.

Efter installationen av Apple Pay Cash på iPhone med iOS 11.2 blir Apple Pay Cash ett alternativ i watchOS 4.2. Apple Pay Cash fungerar också med Siri.
Med Apple Pay Cash kan du skicka upp till $ 3.000 till vänner. Du kommer att kunna betala i butiker och i appar på Apple Watch med hjälp av tjänstens virtuella betalkort. Siri kan användas för att både skicka och begära betalningar bland dina kontakter.

Apple Pay Cash är också tillgängligt för iPhone och iPad via iOS 11.2 för kunder i USA med Apple Pay-kompatibla iOS-enheter.

Vi förväntade oss att iOS 11.2 uppdatering skulle komma någon gång i december, men det ser ut att Apple har förändrat och laggt till avancerade funktioner. Apple har just rullat ut iOS 11.2 uppdatering för alla kompatibla iPhone, iPad, iPod Touch-modeller.

Den tidiga utgåva är dock främst för att få en korrigering för flera fel som har påverkat Apple iPhone och iPad modeller. Utöver det ger uppdateringen en mängd nya funktioner för användarna. Några av de viktigaste funktionerna är Apple Pay Cash, som är integrerat i appen Native Messages, så att användarna kan skicka, begära och ta emot pengar från sina kontakter bara genom ett meddelande.

IOS-uppdateringen ger också snabbare trådlöst laddningsstöd för iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X. Uppdateringen levereras med 7.5W-stöd för att göra trådlös laddning mycket snabbare. Ännu viktigare är att uppdateringen åtgärdar ett fel som orsakar krascher, som uppstod förra veckan på ett stort antal iOS-enheter.

Uppdateringen ger också förbättringar av stabilisering av videokameror. Dessutom finns det tre nya live bakgrundsbilder för iPhone X samt också med olika andra buggfixar och förbättringar.

Hur man laddar ner

För att ladda ner den senaste versionen av Ios kan användarna gå till Inställningar > Allmänt> Programuppdatering och följ sedan instruktionerna på skärmen. Vanligtvis bör användarna använda en Wi-Fi-anslutning för att ladda ner uppdateringen. Nedladdning via mobilnätet kan orsaka datafel. Användare bör säkerhetskopiera data och se till att deras enhet har över 50 procent kapacitet av batteri innan den nya uppdateringen installeras.

Under tiden har vissa iPhone X-användare sagt att Face ID blir irresponsivt efter att ha utfört uppdateringsprocessen, som rapporterats av 9to5Mac. En enkel omstart bör lösa problemet.

iOS 11 kommer snart

Bara för en vecka sedan under Apples största nyckeltal för 2017, meddelades det officiellt att efter månader av beta test och utgåvor kommer iOS 11 att komma fram till alla stödberättigande enheter (iPhone 5s och nyare, iPad mini 2 och nyare, iPod 6: e genen .) den 19 september, vilket är imorgon.

När får du det dock? Nåväl, som tradition, förväntar vi oss att Apple släpper uppdateringen runt 10:00 Pacific Time, vilket är det vanliga tidsfönstret för nya iOS-uppdateringar. Det finns ingen anledning att Apple avviker från det här väletablerade mönstret just nu, så förvänta dig att iOS 11 på din telefon någon gång runt 10:00 PT!

Läs nedan när du kommer att få iOS 11 på din iPhone eller iPad oavsett var i världen du bor.

PT (Los Angeles, San Francisco) 10:00 AM
MT (Phoenix, Denver) 11:00 AM
CT (Chicago, Dallas) 12:00 PM
ET (New York, Atlanta) 1:00 PM
BST (London, Dublin) 6:00 PM
CEST (Paris, Berlin) 7:00 PM
EEST (Athens, Bucharest) 8:00 PM
MST (Moscow) 8:00 PM
IST (New Delhi) 10:30 PM
CST (Beijing, Shanghai) 1:00 AM, September 20
JST (Tokyo) 2:00 AM, September 20

 

iPhone X

Rykten om begränsat lager för Apples specialutgåva iPhone X kan vara sant trots allt – men det verkar att problemet inte kommer att hålla länge.

Nästa iPhone, som kommer att presenteras på 10-årsdagen sedan Apple började sälja smartphones, har blivit omtalad i rykten om förseningar. Så produktiv har anklagelserna varit att Apples vd Tim Cook kände behovet av att försäkra investerare att allt var på spår under företagets senaste inkomster.

Teorin är att Apple kommer att ha lite lager redo för den nya telefonen – tippad som iPhone X – tillgänglig för lanseringen i september, men att utbudet kommer att begränsas initialt.

Att stödja det förslaget är en ny rapport från analytiker hos BlueFin Research Partners, som hävdar att Apple kommer att börja producera den nya telefonen mycket långsamt nästa månad, dvs september. Det hävdas att det då kommer att bli en ”massiv” produktionsökning under fjärde kvartalet, det är i början av oktober.

Samtidigt är det förväntat att iPhone redan kommer att finnas till försäljning vid denna punkt, vilket innebär att vissa kunder kan vänta på leverans. Denna fråga kan höjas av det faktum att stora förändringar som förmodligen kommer med iPhone X sannolikt kommer att skapa stor efterfråga.

Det är därför analytikerna John Donovan och Steve Mullane föreslår att ”bygga planer för balansen 2017 och för 2018 kommer vara på rekordnivåer”:

”Det är klart för oss att Apple räknar med att öka och uppgradera till nya iPhone”

Apple förväntas introducera ett antal stora förändringar med iPhone X, inklusive debutering av en ”all-screen” -design och borttagning av Home knappen och Touch ID-fingeravtryckssensorn också för att bättre kunna konkurrera med rivaler som erbjuder mer futuristiska mönster till exempel Samsung Galaxy S8 och LG G6.

Tyvärr får vi inte veta någonting förrän tills Apple gör ett officiellt tillkännagivande. Innan dess, ta alla läckor med en nypa salt.

Enligt en ny rapport från Sydkorea idag, investerar Apple 3 miljarder KRW (cirka 2,7 miljarder dollar) i LG Display. Poängen med detta är att säkerställa en stabil leverans av OLED-paneler för framtida iPhones, de som kommer 2018 och därefter. Vi har redan hört att Apple planerar att gå OLED-bara för sina telefoner som börjar komma nästa år, och det här bekräftar det.

Investeringen kommer i grunden att vara som en förskottsbetalning för att OLED-paneler ska tillverkas och finnas för framtiden. Apple har länge ryktats för att ha gjort en överenskommelse med Samsung för OLED-skärmen för iPhone 8 som kommer i år, men företaget brukar inte vara beroende av bara en leverantör för den delen. Dessutom måste dom se till att de har tillräckligt med OLED-paneler i lager för nästa iPhone-generation. Att gå all-in med OLED kommer att kräva många fler skärmar från 2018 och framåt, jämfört med vad som behövs för iPhone 8 2017.

Namnlösa källor hävdar att LG Display sannolikt kommer att bygga en hel OLED produktionslinje dedikerad till Apple iPhones. Det skulle behöva cirka 3,5 miljarder kronor för ett sådant försök, och Apple levererar bekvämt det mesta av summan genom denna affär. Samtidigt investerar Google i LG Display också ca 80 miljoner kronor för att säkra LCD paneler för kommande telefoner. OLED-paneltillförseln är stram för tillfället, med Samsung (den största tillverkaren överlägset med 95% marknadsandel) säljer främst till sin egen smartphone-arm tillsammans med Apple.

Tunt iPhone 6 skal

Din iPhone är en otrolig enhet. Här på BeautyiPhone vill vi att din telefon ska hålla så länge det bara går! Med det naturliga slitage som kommer från att använda mobiltelefonen som ofta är hela dagen, är ett iPhone-fodral en bra investering.

 

Vi skriver om många olika stilar och mönster för din iPhone. Mobilskal finns i många olika färger, inklusive svarta, vita och genomskinliga skal som gör din vardag enkelt.

 

Om du inte gillar vanliga skal som är stora och klumpiga, skulle ett silikonfodral vara ett val för dig! Silikonfodralet är också slitstarkt, dammbeständigt, tvättbart och ett av de billigare iPhone-skal du kan köpa.

 

För dom som letar efter en lättare form av skydd, finns det slimmat skal till iPhone. Dom är snygga och kompakta, samtidigt som man lägger till ett spännande utseende. Det finns många skal tillverkade av begåvade designers, så för kunden som vill sticka ut i mängden, är designade med motiv iPhone-skal en självklarhet att välja.

 

För den mer praktiska användaren erbjuds även hårda aluminiumskal i aluminium, samt skyddande läderfodral. Oavsett vilken modell av iPhone du har, erbjuder många online butiker oändliga färger, mönster, material och funktioner för att ge din iPhone optimal komfort, stil och skydd. Kombinera stil och praktisk, köp mobilskal online där det erbjuds några av de bästa iPhone-fodral till otroliga priser.

Yellow Jacket Skal

Om du är en fan av iPhone 5 skal och fodraler kommer det här säkert att imponera. Yellow Jacket har utformat ett telefonskal som sticker ut ur denna värld av skal, den är kompatibel med iPhone 5 och 5S. Skalet har innehåler 3 komponenter, varav två är mycket ovanliga.

Den första komponenten som är associerad med telefonen är den mest uppenbara, nämligen att den skyddar din telefon mot potentiella skador. Skyddet sitter snyggt runt telefonen och ger en hållbar barriär mot fall och repor. Naturligtvis är det något vi vill och förväntar oss av ett telefonskal, särskilt när det gäller de sköra och dyra iPhone.

Finns också ett externt batteri som laddar upp enheten när batteriet är slut. En enkel och dold brytare på undersidan av skyddet kommer att få din telefon fullladdat på nolltid. Den finns redan för iPhone 4 och 4S, men första modellen är ganska tjock, men den nya designen för 5 och 5S är mycket slankare och lättare.