Apple smartphones var dom mest sålda under Kinas ”Singles Day” shoppinghelgdag

iPhone XR

För de som är obekanta, liknar Singles Day ”Black Friday” i USA, som spetsas av Alibabas 11.11 shoppinghändelse.

Efter gårdagen har Alibaba idag publicerat siffror om populariteten hos specifika varumärken under 11.11-shoppingevenemanget, och Apple leder topplistan.

Som rapporterats av CNBC var Apple det mest sålda mobiltelefon under Singles Day. Medan specifika försäljningsuppgifter inte avslöjades, säger Alibaba att Apple var ett av 237 varumärken som passerade 100 miljoner yuan  eller 14,36 miljoner dollar  i försäljningen på Singles Day.

Apples framgång på Singles Day är anmärkningsvärt med tanke på att den generellt står inför hård konkurrens i Kina från lokala smartphone tillverkare som Huawei och Xiaomi. I år kunde Apple dock överträffa dem båda genom Alibaba, med Huawei som det näst högst säljande mobiltelefonmärket på Singles Day och Xiaomi den tredje.

Det är oklart vilka iPhone-modeller som var mest populära under Alibabas försäljning. Medan iPhone XS och iPhone XR är Apples senaste och bästa, är de också de dyraste. Det är möjligt att 11.11 shoppare valt att köpa äldre iPhones som är ett billigare alternativ just nu.

Med en ny telefon måste du hålla den skyddad och vi har naturligtvis valt ut våran bästa köpsida. Ett tips för dig som planerar att köpa eller köpt en iPhone har skalsidan.se många bra skärmskydd och iPhone mobilskal. Glöm inte att följa oss på våra sociala medier för mer dagliga nyheter, specialerbjudanden och nya produkter.