Apple släpper iOS 11.2 uppdatering för iPhone och iPad-användare

Vi förväntade oss att iOS 11.2 uppdatering skulle komma någon gång i december, men det ser ut att Apple har förändrat och laggt till avancerade funktioner. Apple har just rullat ut iOS 11.2 uppdatering för alla kompatibla iPhone, iPad, iPod Touch-modeller.

Den tidiga utgåva är dock främst för att få en korrigering för flera fel som har påverkat Apple iPhone och iPad modeller. Utöver det ger uppdateringen en mängd nya funktioner för användarna. Några av de viktigaste funktionerna är Apple Pay Cash, som är integrerat i appen Native Messages, så att användarna kan skicka, begära och ta emot pengar från sina kontakter bara genom ett meddelande.

IOS-uppdateringen ger också snabbare trådlöst laddningsstöd för iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X. Uppdateringen levereras med 7.5W-stöd för att göra trådlös laddning mycket snabbare. Ännu viktigare är att uppdateringen åtgärdar ett fel som orsakar krascher, som uppstod förra veckan på ett stort antal iOS-enheter.

Uppdateringen ger också förbättringar av stabilisering av videokameror. Dessutom finns det tre nya live bakgrundsbilder för iPhone X samt också med olika andra buggfixar och förbättringar.

Hur man laddar ner

För att ladda ner den senaste versionen av Ios kan användarna gå till Inställningar > Allmänt> Programuppdatering och följ sedan instruktionerna på skärmen. Vanligtvis bör användarna använda en Wi-Fi-anslutning för att ladda ner uppdateringen. Nedladdning via mobilnätet kan orsaka datafel. Användare bör säkerhetskopiera data och se till att deras enhet har över 50 procent kapacitet av batteri innan den nya uppdateringen installeras.

Under tiden har vissa iPhone X-användare sagt att Face ID blir irresponsivt efter att ha utfört uppdateringsprocessen, som rapporterats av 9to5Mac. En enkel omstart bör lösa problemet.