Apple förbereder sig för en 7 miljarder dollarstrid med Qualcomm, inte i förlikningsförhandlingar

Apple Park

Kort fakta:
Apple stämde Qualcomm i federal domstol i San Diego och påstod att chipföretagets övertagande av försäljningspriset på telefoner som patentlicensavgift var olagligt.
Qualcomm förnekar påståenden och påstår att Apple är skyldiga 7 miljarder dollar i obetalda royalties.
Qualcomms VD Steve Mollenkopf har sagt att företaget förväntar sig en out-of-court lösning.

 

Apple är inte i samtal för att lösa sin juridiska tvist på 7 miljarder dollar med den mobila chipptillverkaren Qualcomm, en person som är bekant med saken berättar till CNBC.Tim Cook
Reuters rapporterade tidigare på onsdag att Apple förberedde sig för rättegång.
”Det finns absolut ingen meningsfull diskussion som äger rum mellan oss och Qualcomm, och det finns ingen lösning i sikte”, berättade en person som är bekant med saken till Reuters. ”Vi gör oss redo för rättegång.”

Tidigare använde Apple Qualcomms wifi chips i sina iPhone modeller för att hjälpa dem att ansluta till trådlösa datanät. Men tidigt förra år, stämde Apple företaget Qualcomm i federala domstolen i San Diego och hävdade att chipföretagets övertagande av försäljningspriset på telefoner som patentlicensavgift var olagligt.

Qualcomm förnekade fordringarna och har påstått att Apple är skyldiga 7 miljarder dollar i obetalda royalties.
Saken är att gå till prövning tidigt nästa år och har orsakat relaterade rättsliga åtgärder i andra domstolar runt om i världen. Qualcomms VD Steve Mollenkopf har sagt att företaget förväntar sig en out-of-court lösning.